Über uns

Zašto angažirati agenciju za nekretnine?

Kupnja ili prodaja nekretnine za većinu ljudi je najveća životna investicija, za cijeli život. Sam proces sastoji se od velike količine informacija i odluka a ugovaranje, isplata i prijenos vlasništva zna biti komplicirano i rizično. Osim toga, većina kupaca postane svjesna da nekretnina ne odgovara u potpunosti njihovim potrebama tek nakon kupnje, kada usele i neko vrijeme borave u svojoj nekretnini.

Poslovni kupci mogu biti još izloženiji pogrešnom odabiru jer neadekvatna nekretnina može umanjiti profit, povećati troškove te čak otežati poslovni proces.

Naravno, ne mora sve biti tako crno, jer se sve bitno može provjeriti ranije i na vrijeme. Ako ste dobro upućeni u financije, pravnu regulativu, građevinsku struku, arhitekturu, energetsku učinkovitost, demografiju, promet, ugovorne odnose i administrativne procedure tada će sam proces kupnje ili prodaje nekretnine biti brz i jednostavan.

Naravno, sva ta znanja teško mogu biti poznata jednoj osobi, ali zato postoji rješenje.

Kao što za pravne poslove uvijek angažirate odvjetničko društvo da vas savjetuje i zastupa tako i nekretninski posao zahtijeva stručnjake koji će za vas obaviti taj prilično važan posao. A to su licencirane agencije za nekretnine.

Kvalitetna licencirana agencija za nekretnine okuplja stručni tim, sastavljen od stručnjaka iz raznih područja koji će provjeriti svaku nekretninu unaprijed i kada opišete vaše potrebe proces će doista biti brz i jednostavan a ugovaranje, transakcija i prijepis vlasništva sigurni. No, idemo redom...

Dubinska provjera i pripreme nekretnine

Nekretnina koja je ponuđena na tržištu od strane licencirane agencije za nekretnine je sigurna, od tehničkih preduvjeta i svih potrebnih dozvola do utvrđenog vlasništva i moguće opterećenosti od strane banaka ili državnih institucija. To je dobar temelj da će cijela transakcija proći glatko i bez problema. Možda vam se čini da je ušteda u agencijskoj proviziji vrijedna upuštanja u samostalne provjere i kupoprodaju ali jedan mali previd može vas koštati životne ušteđevine. Osim toga, svaka nekretnina se provjerava više puta, pri izlistavanju na tržištu i pred potpisivanjem kupoprodajnog ugovora, jer vrlo često okolnosti se mogu promijeniti. Kvalitetna agencija za nekretnine i njeni agenti svakodnevno se susreću sa raznim situacijama i nakon višegodišnjeg iskustva više ništa im ne može proći neopaženo.

Stručna procjena tržišne vrijednosti nekretnine

Većina posrednika u prometu nekretninama mogu postaviti cijenu nekretnine već u prvoj minuti ulaska kroz vrata. Iskustvo stotina i tisuća pregledanih i prodanih nekretnina je neprocjenjivo. Zato je važno da angažirate velike i kvalitetne agencije jer njihovo iskustvo je za kupca korist. Ako agent ima puno iskustva na nekom lokalnom tržištu, oni znaju točno što se prodaje i koje cijene se postižu, jer jedna je cijena koja je vidljiva na oglasu, a druga je stvarna prodajna cijena. Agent je u svakodnevnoj komunikaciji sa vlasnikom nekretnine i zna koliko je netko voljan ili nije voljan spustiti cijenu, te vam neće gubiti vrijeme i voditi vas u obilazak nekretnine koje nisu i ne mogu biti u vašem budžetu.

Licencirani agent vam ne prodaje, već vas savjetuje

Kupnja nekretnine nije jednostavan posao jer svaki kupac ima specifične potrebe i zahtjeve. Istina je da veliki broj nekretnina možete pogledati direktno sa vlasnikom, no hoće li vam vlasnik predstaviti sve slabe strane svoje nekretnine? Znate li sami procijeniti stanje nekretnine, instalacija, energetske učinkovitosti i potencijal za poboljšanje? Znate li išta o kvartu u koji ćete se doseliti, prometnoj povezanosti i sadržajima?

Dobar agent koji poznaje tržište i svoj posao radi profesionalno sigurno je u mogućnosti pronaći nekretninu mnogo brže. Recimo da želite vlastito parking mjesto, bazen, terasu, igraonicu za djecu…. Ako ste u potrazi za nečim određenim, agent za nekretnine je osoba čiji je posao znati da li na tržištu ima nekretnina koja bi odgovarala vašim potrebama. Osim toga, naš tim na vaš zahtjev može napraviti prijedlog pregradnje ili dogradnje vaše potencijalne nekretnine sa troškovnikom unaprijed, tako da u svakom trenutku znate što ćete dobiti i koliko će vas to koštati. Kako ćete u svojoj nekretnini provesti dugi niz godina takva podrška od strane iskusnog agenta ima svoju vrijednost i težinu.

Također, iako je većina nekretnina za prodaju dostupna na raznim portalima za oglašavanje, u nekim slučajevima, prodavatellji ne žele da njihova nekretnina bude oglašena na tako javan način. U tim slučajevima samo agencija za nekretnine zna da je ta nekretnina na prodaju, a možda je upravo to vaš idealan dom.

Pravna sigurnost

Agencije koje ispunjavaju zakonske uvjete za obavljanje posredovanja u prometu nekretninama nalaze se u Registru posrednika kojeg vodi HGK i najlakši je način da barem provjerite ono minimalno, odnosno da li agencija s kojom ste stupili u kontakt radi legalno i po pravilima struke. Jedna od važnijih zakonskih obveza je da agencija za nekretnine plaća osiguranje od profesionalne odgovornosti. Drugim riječima kupac je posredno putem agencije osiguran i u slučaju eventualnih problema. Agencija mora angažirati odvjetnika za izradu kupoprodajnih akata (predugovor i/ili ugovor o kupoprodaji), te ste kao kupac na taj način pravno osigurani, a i nemate dodatnog troška, jer je to uključeno u naknadu koju plaćate agenciji. Agent Vas je dužan upoznati sa svim relevantnim činjenicama i nedostacima vezanim uz određenu kupoprodaju. Ako je vaša buduća nekretnina opterećena teretom banke ili hipotekom Agent će štititi vaš interes i neće vam savjetovati kupnju ako nećete moći upisati svoju novu nekretninu brzo i jednostavno. Dapače, agent će cijeli posao prijenosa i upisa obaviti umjesto vas.

Administracija

Kada ste potpisali ugovor i postali formalni vlasnik nekretnine tada tek počinje administrativni dio posla. Uz Ugovor treba sročiti zahtjev za upis u Gruntovnicu, obaviti prijenos vlasništva i ishoditi Vlasnički list. Naravno, to će za vas odraditi vaš agent za nekretnine. Kada se samo sjetite koliko ste vremena u životu utrošili čekajući u redovima ispred raznih šaltera rješavajući razne potvrde i pravne akte znati ćete cijeniti uslugu vašeg agenta. I na kraju, sve te usluge uključene su u naknadu, od odvjetničkih tarifa izrade kupoprodajnih akata, predaja dokumentacije na uknjižbu, predaja dokumenata na poreznu upravu za razrez poreza, pa čak do prebacivanja svih režija na ime kupca.

Rješenje 'Ključ u ruke'

Za kvalitetnu agenciju za nekretnine posao sa nekretninama ne završava kad kupac potpiše ugovor. Posao kojem je cilj da kupac bude potpuno zadovoljan i oslobođen svih problema i gubljenja vremena. Smisao angažiranja agencije za nekretnine je da stručnjaci u nekretninskom poslu obave sav posao za vas. Vi ne morate brinuti o ničemu, što god se dogodi u procesu kupnje, ugovaranja, prijenosa vlasništa do useljenja za vas će obaviti vaš agent za nekretnine. Jer to je njihov posao.

Da rezimiramo, vaš agent će vas cijelim putem od odabira do stjecanja vaše nekretnine pratiti savjetima i stručnim timom suradnika, a sve dogovoreno će odraditi umjesto vas. Naravno, tada će i preuzeti odgovornost za obavljeno. Drugim riječima, dobiti ćete 'ključ u ruke' uslugu. I tu neće biti greške i problema jer kvalitetna agencija za nekretnine je osigurana od poslovnog rizika tako da moguće greške više neće ići na vašu štetu, što se može dogoditi ako cijeli proces obavljate sami.

Zato uvijek odaberite kvalitetnu licenciranu agenciju za nekretnine, dobro organiziranu i sa velikim timom različitih stručnjaka jer veličina i kvaliteta agencije ne utječe na cijenu usluge, već samo na vaše zadovoljstvo. Jer zadovoljan klijent je najbolja referenca.

Vaš Danielli Real Estate

Nutzungsbedingungen
Diese Website hinterlässt "Cookies" auf Ihrem Computer zum Zweck der Inhaltsnavigation und anonymisierten Nutzungsstatistiken. Durch die Nutzung dieser Website bestätigen Sie, dass Sie dem zustimmen.